Briket makinası çimento, su ve agrega ile hazırlanan harcı sıkıştırarak beton bloklar haline getiren bir makinedir. Briket adı verilen bu sıkıştırılmış bloklar genellikle inşaat sektöründe kullanılır. Briketin özellikle bina ve beton duvar yapımında inşaat malzemesi olarak kullanıldığı bilinmektedir.
Briket makinası çeşitli boyut ve kapasitelerde olabilir. Hangi sektörde kullanılacağı, sektörün ihtiyacı veya kullanılacak malzemelere göre briket makineleri de farklı şekillerde tasarlanabilir. Briket makinelerinde kalıplar değiştirilerek parke taşı, bordür, asmolen üretimi de yapılabilir. Söz konusu bu makineler kullanılacağı alana göre manuel, yarı otomatik ve otomatik briket makinesi olmak üzere türlere ayrılır.
2. El Briket Makinası Fiyatları
2. el briket makinası fiyatları ürünün kullanım süresine göre değişebilir. Briket makineleri çalışma sistemi olarak birbirine benzer. Fakat makinenin insan gücüne ne derece ihtiyaç duyduğuna göre farklı şekillerde isimlendirilir. Bu makinelerde farklı kalıplar kullanılarak değişik boyutlarda ve şekillerde briket tuğla üretimi yapılabilmektedir.
Makinelerin genel özellikleri şu şekildedir:
Bu makinede insan gücüne duyulan gereksinim diğerlerine göre daha fazladır. Bu nedenle daha çok küçük ölçekli işletmeler tarafından tercih edilir. Manuel briket makineleri günlük ortalama 1000 tane üretim yapabilmektedir.
Yarı otomatik briket makinesinde ise bazı işlemler otomatik gerçekleşmekte fakat insan gücüne az da olsa ihtiyaç duyulmaktadır. Briketler üretildikten sonra kalıplardan alınması, taşınması ve istiflenmesi sürecinde insan gücü devreye girmektedir. Bu makineler daha çok orta ölçekli işletmeler tarafından tercih edilmektedir. Günde en az 6000 adet üretim yapılabilmektedir. Makinenin kapasitesine göre bu sayı artabilir.
Tüm üretim aşamalarının otomatik olarak gerçekleştiği bu briket makinesinde üretim sürecinde insan gücüne ihtiyaç duyulmamaktadır. Büyük ölçekli işletmeler tarafından kullanılan bu makinede harç yapımı, hazırlama, kalıplama ve istifleme dahi otomatik yapılmakta ve bu da seri üretim imkânı sağlamaktadır. Bu makinelerle günde en az 18.000 üretim yapılabilmekte, kapasiteye göre bu sayı 33.000’i bulabilmektedir.
Briket Makinası Fiyatları
Briket makinesinin fiyatları; makinenin türü, birim zamanda harcanan güç, üretim hacmi ve ham madde temin süreci gibi ölçütlere göre değişiklik göstermektedir. Farklı çalışma prensiplerinde ve farklı fiyat seçeneklerinde satışa sunulan makineler, pek çok bütçeye uygun modeller içermektedir.
Özellikle otomatik briket makinelerinde mikser özellikleri, transfer kayışı özellikleri ve opsiyonel palet toplama arabaları veya istifleyici gibi ek donanımlar, inşaat projelerinin verimliliğini artırmak üzere tasarlanmıştır. Bu makinelerde tam otomatik çalışma modu için ilave motorlar ve hidrolik pompalar mevcuttur. Bu teknolojik özellikler fiyatları da arttırmaktadır.
Genel olarak briket yapma makinası fiyatları, tercih edilecek olan briket üretim tesisinin işlem hacmine ve makinenin sahip olduğu teknolojik özelliklere bağlı olarak değişecektir. Makinelerin sahip oldukları teknolojiler ve fiyat bilgisi için CONMACH iletişim hattından bizimle iletişime geçebilir, istediğiniz makineye dair fiyat teklifi alabilirsiniz.
Eski Briket Makinası
Eski model briket makinaları, uzun yıllar boyunca güvenilir bir şekilde hizmet vermeye devam edebilir. Genellikle kaldırım taşları veya parke taşı benzeri yapı malzemeleri üretmek için kullanılan bu makinalar, beton karışımını kullanarak düzgün ve dayanıklı parke taşı briketlerini üretebilen özel makinelerdir. Aynı zamanda bordür taşları ve çeşitli beton blokların üretimi için de kullanılır. Söz konusu bu makineler, farklı özellik ve işlevlere sahip çeşitli modellerde bulunabilir.
Bu makineler ile beton blok, bordür, kilitli parke, bims, briket ve asmelon gibi yapı malzemeleri üretilebilir. Bu makineler ile hazır beton işlenerek ve istenen kalıba dökülerek imalat sağlanabilir.
Beton briket nasıl yapılır?
Satılık Briket Makinası
Briket makineleri beton blok ve parke taşı üretiminde yüksek verimlilik sağlamaktadır. Bu makineler inşaat endüstrisinde üretim ihtiyaçlarını karşılamak için güçlü bir seçenektir. Özellikle büyük ölçekli işletmeler için üretim verimini oldukça arttırdığı söylenebilir. Briket makinesi üretimi yapan fabrikalar ile iletişim kurularak ihtiyaca yönelik makineler satın alınabilir. Bu fabrikalarda müşteri talebine göre özel tasarım ve üretimler yapılabilmektedir. Makinelerin kurulumu ise deneyimli teknisyen ve mühendisler tarafından gerçekleştirilmektedir.
Briket makinası ne işe yarar?
Briket makinesi satın almak uzun vadede hem iş gücünden hem de zamandan tasarruf sağlayacağı için oldukça avantajlıdır. Sektörün ihtiyaçlarına ve işletmenin üretim kapasitesine göre hangi makinenin daha uygun olacağı ile ilgili sorular için makine üretimi yapan tesislerle irtibat kurmak doğru olacaktır. Ürünlerin teknik özellikleri ve kapasiteleri ile ilgili bilgiler için de beton briket makinesi üretimi yapan tesislerden bilgi talep edilebilir.
Briket makinesinin üretim kabiliyeti düşünüldüğünde aynı zamanda bir briket fabrikası olduğu söylenebilir. İnşaat sektörünün gelişimine paralel olarak briket kullanımı tüm dünyada sürekli olarak artmaktadır. Bu da briket sektörüne olan yatırımın artması anlamına gelmektedir. Bu nedenle briket üretimi yapmak firmaların kârlılığına olumlu etkide bulunacaktır.
Briket makinesi ürünlerinin tamamına ulaşmak için tıklayınız.
Briket üretimi, ham maddelerin hazırlanmasıyla başlar. Çimento, kum, çakıl ve su gibi malzemeler karıştırıldıktan sonra, bu karışım briket makinelerinde yüksek basınç altında sıkıştırılır. Sıkıştırılan briketler, kurutma ve sertleştirme işlemlerinin ardından kullanıma hazır hale gelir.
Briketlerin ana ham maddesi çimento, kum, çakıl ve su gibi malzemelerdir. Ayrıca geri dönüştürülmüş malzemeler ve endüstriyel atıklar da briket üretiminde kullanılabilir. Bu malzemeler, uygun oranlarda karıştırılarak sağlam ve dayanıklı briketler elde edilir.
Bims ve briket arasındaki temel fark, kullanılan malzemeler ve üretim yöntemleridir. Bims; volkanik kökenli hafif ve gözenekli bir yapı malzemesidir, ısı ve ses yalıtımı sağlar. Briket ise çimento, kum ve çakıl gibi malzemelerden yapılan, daha yoğun ve dayanıklı bir yapı elemanıdır.
Briketler, yüksek basınç altında üretilmeleri ve yoğun yapıları sayesinde oldukça dayanıklıdır. Bu özellikleri sayesinde, doğru mühendislik ve inşaat teknikleri ile kullanıldıklarında depreme karşı direnç gösterebilirler. Ancak yapıların genel dayanıklılığı, yalnızca malzemelere değil; aynı zamanda inşaat tekniklerine de bağlıdır.
Evet, briketten ev yapılabilir. Briketler, sağlam ve dayanıklı yapıları sayesinde inşaat sektöründe yaygın olarak kullanılır. Özellikle maliyet etkinliği ve kolay bulunabilirlikleri nedeniyle briketler küçük konutlardan büyük yapılara kadar geniş bir yelpazede tercih edilir.